800 г свински гърди без кост (нарязани на ленти)
100 мл Терияки барбекю сос с мед
50 мл оризов оцет
50 мл олио (+ 2 с. л.)
2 моркова
1/4 глава бяло зеле
1/4 връзка пресен кориандър
4 с. л. соев сос
1 с. л. сусам
1/2 с. л. захар
1 ч. л. сос „Шрирача“
Сочни и крехки, с изкусително запечена коричка - вижте как да я приготвите.
Терияки сосът се разбърква със соса „Шрирача“ и 2 с. л. олио.
Гърдите се намазват добре с получения сос.
Месото се пече на грил, от двете страни, до златисто.
Морковите се настъргват на едро ренде, зелето се нарязва на тънко, разбъркват се в купа.
Олиото, захарта, оцетът и соевият сос се кипват.
Зеленчуците се заливат с горещия дресинг, разбъркват се и се оставят за 10 минути. След това се поръсват с накълцан кориандър и със запечен сусам.
Гърдите се сервират със салатата.
Сходни рецепти:
- Питателно ястие без месо
- Рулца от патладжан
- Салата с патладжан и печено сирене
- Пълнени патладжани по болонски
- Бърза яхния с кюфтенца и нахут