Необходими продукти:
4 пъстърви
100 мл оризово вино „Мирин“
100 мл светъл соев сос
50 мл олио
50 г пресен джинджифил
1 връзка пресен лук
2 с. л. захар
Начин на приготвяне:
Рибите се филетират. Кожата се отстранява.
Джинджифилът се реже на шайби.
В купа се смесват соевият сос, виното, захарта и 100 мл вода, разбърква се, прибавя се и джинджифилът. Сместа се сипва в тава и се кипва. След това котлонът се изключва.
В течността се пускат рибните филета, поръсват се с нарязания пресен лук, съдът се похлупва и филетата се оставят за 8–10 минути, да се пошират. Изваждат се в чинии.
Джинджифилът се изважда, подсушава се, запържва се в олиото и се отстранява.
Рибата се залива с врялото олио. Сипва се и малко от получения при готвенето бульон, и се сервира.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Съвети за пазаруване на риба
Как да почистим и сготвим шаран
Няколко рецепти с речни риби
Никулденски рибник
Шаран с подлучен гъбен сос
Най-добрата риба за зимата