За тестото:
200 г брашно
4 г суха мая
140 г прясно мляко
25 г разтопено масло
10 г захар
3 г сол
За кюфтетата:
100 г свинска кайма
50 г сурова свинска наденица
5 г сол
1 ч.л. сушен розмарин
Допълнително:
4 яйца
4 слайса кашкавал
Начин на приготвяне:
1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете върху него сухата мая. Без да спирате миксера, добавете на струйка топлото мляко с маята. Разбийте на по-висока скорост с миксера, около 5 минути. Трябва да се получи гладко и еластично тесто. Оформете тестото на топка и го поставете в добре намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си, за около 1 час.
2. Разточете леко тестото върху поръсен с брашно плот, с дебелина 3 см. С рингчета или чаша изрежете кръгчета и ги подредете в поръсена с царевичен грис тава. Оставете хлебчетата да втасат.
3. Загрейте тиган с капак на ниска температура. Поставете хлебчетата в тигана и захлупете. Задушавайте 4-5 мин. След това обърнете хлебчетата, захлупете отново и гответе още 2 минути.
4. За кюфтетата отстранете обвивката на суровата наденица и накъсайте вътрешността в купа. Добавете и свинската кайма, сушения розмарин и щипка сол. Омесете сместа добре. Оформете малки кюфтенца между дланите си. За да ги направите плоски, използвайте чаша за чай. Поставете кюфтетата в загрят тиган и печете по 1 минута от всяка страна.
5. В същия тиган сипете малко олио и поставете рингчета. Във всяко рингче чукнете по 1 яйце. Пържете на ниска температура по 2-3 минути от всяка страна.
6. Разрежете всяка питка на две половини. Върху долната половина поставете едно кюфте, върху него - слайс кашкавал, след това пърженото яйце и още едно кюфте. Поставете капачето на питката. Поднесете сандвичите с кетчуп и горчица.