Необходими продукти
4 пилешки бутчета
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 мл животинска сметана
150 мл светла бира
20 мл олио
30 г краве масло
2 с. л. мека горчица
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се разделят на горни и долни и се обезкостяват.
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото и маслото.
Добавя се пилешкото месо, овкусява се със сол и пипер и се запържва от двете страни за кратко.
Налива се бирата. Готви се на умерен огън 4–5 минути и се добавят сметаната, горчицата и майорана.
Готви се още около 10 минути и се дърпа от огъня.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Картофени палачинки с пилешко месо
- Пилешко с четири сирена
- Лека салата с пилешко месо
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Мусака с пилешко и спагети
- Как да сготвим най-вкусното пилешко