Пилешко с броколини и тайландски босилек

Крехко и ароматно ястие

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

2 с.л. олио

2 малки глави лук

2 скилидки чесън

2 люти чушки

8 пилешки бутчета, без кожа и кости

200 г броколини

2 с.л. сгъстен соев сос

1 с.л. сос от стриди

1 с.л. рибен сос

250 г сварен жасминов ориз

1 връзка тайландски босилек

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на много тънки полумесеци, а скилидките чесън на тънки филийки. Нарежете лютите чушки на ситно.

2. Загрейте добре тиган уок и сипете в него 1 с.л. олио. Сипете лука и го поръсете със сол и черен пипер. Запържете за около 5 минути, докато омекне. Добавете чесъна и лютите чушки и запържете за още 1-2 минути.

3. Разрежете стръковете броколини на две, по диагонал. Добавете ги в тигана заедно с малко вода и разбъркайте. Задушете ги за 1-2 минути, ако е необходимо, добавете още вода.

3. Нарежете пилешкото месо на тънки резени. Избутайте в едната страна на тигана зеленчуците и 1 с.л. сипете олио в празната част. Запържете пилешкото месо докато промени цвета си, от всички страни. Добавете соевия сос, рибния сос и соса от стриди. Разбъркайте пилешкото със зеленчуците.

4. Изключете котлона и поръсете с листа тайландски босилек. Сервирайте ястието върху сварен на пара жасминов ориз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти