Пилешки сърца

С масло и лук

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

пилешки сърца - 600 гр  

пилешки бульон - 1 бр 

масло - 50 гр 

лук - 2 глави 

печени чушки - 3 бр 

магданоз - 5 стръка 

чубрица на вкус

черен пипер на вкус

сол на вкус

Тази рецепта на Mate Kitchen всъщност е много лесна за изпълнение. Да, трябва й малко повече време и не става за през седмицата, но пък уикендите, особено зимните, предразполагат към такова разточителство по отношение на времето. Ако сте сред почитателите на пилешките сърца, запретвайте ръкави.

Сърцето, както и воденичката, е мускул и му е нужно повечко време в тенджерата, за да омекне. Пилешките сърца трябва да се варят около час на тих огън. Проверявайте ги периодично с вилица дали са омекнали и задължително отпенвайте. Разбира се, винаги можете да скъсите това време, като ползвате тенджерата под налягане. Тя е чудесно облекчение именно за такива продукти и прави подобни рецепти наистина лесни за изпълнение. Понякога сърцата не са добре почистени. Останалата кръв ще падне в тенджерата по време на варенето, но ако искате да я отстраните предварително, ги цепнете леко с остър нож и измийте добре.

След като сърцата се сварят, нататък е ясно. Трябва да отидат в тигана при лука. В рецептата за пилешки сърца с масло и лук на Mate Kitchen се ползва само масло. Ако се притеснявате, че маслото ще изгори, капнете и няколко капки олио. Когато готвите подобни ястия, избягвайте да ползвате печени чушки от буркан. Киселината в тях променя изцяло, а понякога и съсипва вкуса на храната. Прясно изпечените или замразени печени чушки са сладки. Именно заради тях ястието става толкова апетитно.

Начин на приготвяне:

Измийте сърцата и ги сложете в тенджера с вода, в която сте разтворили кубчето пилешки бульон. Варете около час, докато омекнат.

1. Нарежете лука на полумесеци и го запържете за около 10 минути в тиган с разтопено в него масло. Най-добре да е с незалепващо покритие.

2. Нарежете печените чушки на ленти и ги прибавете към лука. Разбъркайте добре и след 1-2 минути добавете отцедените пилешки сърца.

3. Поръсете с чубрицата, черния пипер и солта. Разбъркайте и гответе още 10 минути, като разбърквайте от време на време. Лукът трябва да е напълно сготвен.

4. Оттеглете от котлона и преди да поднесете пилешките сърца с масло и лук, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти