Шишчетата може и да са готови за 20 минутки, но преди това ще са им нужни 2 часа за мариноване, за да станат крехки и наистина вкусни.
Необходими продукти за 4 порции:
800 г пилешко филе
300 г чери доматчета
3 червени чушки
За пастата:
6 скилидки чесън
1/2 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 г краве масло (размекнато)
4 стръка див лук
2 глави червен лук
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Филето се реже на хапки, които се поставят в купа.
2. Червеният и дивият лук и скилидките чесън се наситняват и се смесват с останалите продукти за пастата. Добавят се към месото и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.
3. Доматчетата и чушките се режат на по-големи парчета (като за шишчета) и се нанизват, като се редуват с месото.
4. Шишчетата могат да се изпекат на скара, тиган, както и на фурна (на 200 градуса около 20 минути).
Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!