Пилешки шишчета за 20 минути

С паста от чесън и горчица

Пилешки шишчета за 20 минути
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Шишчетата може и да са готови за 20 минутки, но преди това ще са им нужни 2 часа за мариноване, за да станат крехки и наистина вкусни.

Необходими продукти за 4 порции:

800 г пилешко филе
300 г чери доматчета
3 червени чушки

За пастата:
6 скилидки чесън
1/2 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 г краве масло (размекнато)
4 стръка див лук
2 глави червен лук
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Филето се реже на хапки, които се поставят в купа.

2. Червеният и дивият лук и скилидките чесън се наситняват и се смесват с останалите продукти за пастата. Добавят се към месото и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.

3. Доматчетата и чушките се режат на по-големи парчета (като за шишчета) и се нанизват, като се редуват с месото.

4. Шишчетата могат да се изпекат на скара, тиган, както и на фурна (на 200 градуса около 20 минути).

Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти