4 обезкостени пилешки бутчета
1 с.л. горчица
зехтин
сол
прясна майорана
1 с.л. майонеза
слайсове прошуто
кашкавал
гхи
Начин на приготвяне:
1. Начукайте бутчетата на пържоли. Сложете ги в дълбок съд и добавете горчица, зехтин, майонеза, сол и листенца майорана. Разбъркайте добре, като втриете продуктите в месото. Оставете месото да се маринова 30 минути.
2. Нарежете кашкавала на пръчици. Разделете слайсовете прошуто на две. Пригответе си клечки за зъби.
3. Разгънете всяка пилешка пържола и в единия ѝ край поставете 2-3 пръчици сирене и 1/2 слайс прошуто. Навийте на руло и го затворете, като промушите няколко дървени клечки.
4. Загрейте силно грил-тиган. Разтопете малко масло гхи и поставете пилешките рула в него и ги изпечете от всички страни до готовност.
5. Сервирайте пилешките рула с гарнитура от печен боб с домати.