Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
9 супени лъжици натрошен корнфлейкс
3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици червен пипер
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица чесън на прах
За маринатата:
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици бира
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици горчица
черен пипер
риган
куркума
розмарин
Начин на приготвяне:
Разрязваме на две и почистваме всички пилешки крилца. След това ги оставяме да престоят в маринатата най-малко 12 часа.
Натрошаваме корнфлейкса на малки парченца. Колкото по-малки са те, толкова по-добре полепват по месото.
Към тях добавяме сухите подправки и хубаво разбъркваме. Без да отмиваме маринатата, овалваме крилцата в приготвената панировка, докато полепналата по тях смес спре да се навлажнява.
Нареждаме ги в плитка тава върху хартия за печене. Печем до готовност в предварително загрята до 180 градуса фурна. Когато крилцата се запекат от едната страна, ги обръщаме, за да могат да се изпекат и от другата.
Пилешки крилца
Само колко са ароматни
11084