Необходими продукти за 4 порции:
600 г пилешки гърди
1/2 глава лук
2–3 скилидки чесън
1 резен джинджифил
1–2 с. л. соев сос
1 белтък
1 ч. ч. олио
за бадемовата панировка:
50 г бадеми
2 с. л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо се обезкостява, нарязва се на малки парченца и се слага в кухненски робот. Прибавят се лукът, чесънът и джинджифилът, нарязани наситно. Наливат се соевият сос и белтъкът и всичко се смила до получаване на смес с еднородна консистенция.
2. Бадемите заедно с брашното се смилат в блендер или се счукват, след което се изсипват в плитка чиния.
3. От каймата се оформят топчета с размер на орех, овалват се в бадемовата панировка и се пържат в предварително сгорещеното олио до златисто.
4. Пилешките кюфтенца се сервират върху ситно нарязана зелена салата.
Още подобни рецепти:
Пилешки кюфтенца във вълшебна тенджерка
Зеленчукови кюфтенца
Милинки с кюфтенца
За вечеря - оризови кюфтенца на фурна
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!