Пилешки кюфтенца

С киноа, лук и чесън

Пилешки кюфтенца
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Продукти за около 15 бр. кюфтенца:

1/2 голяма ч.ч. киноа
1 био зеленчуков бульон
1 бр. пилешки гърди
1 яйце
50 г пармезан
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 морков
1/2 червена чушка
шепа листенца босилек
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме. 
През това време сложете останалите продукти в купа. 

Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа.

Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес. 

Постелете голяма тава с хартия за печене. С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца.

Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно. 
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти