Продукти за около 15 бр. кюфтенца:
1/2 голяма ч.ч. киноа
1 био зеленчуков бульон
1 бр. пилешки гърди
1 яйце
50 г пармезан
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 морков
1/2 червена чушка
шепа листенца босилек
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме.
През това време сложете останалите продукти в купа.
Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа.
Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес.
Постелете голяма тава с хартия за печене. С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца.
Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно.