Необходими продукти:
Около 400 грама пилешки гърди
1 яйце
50 гр. брашно
1 с.л червен пипер
сол и черен пипер на вкус
галета
Сокът и кората от един портокал
5 с.л. захар
1 с.л. соев сос
1 ч.л. балсамов оцет
1 ч.л. брашно
и малко чесън
Начин на приготвяне:
Започваме с рязането на пилешките гърди на малки парченца, след като сме ги измили добре. След това ги добавяме във купа, добавяме и яйцето при тях и ги разбъркваме, докато яйцето не ги покрие всичките. Към него добавяме черен пипер и сол на вкус, малко галета и малко брашно.
Продължаваме да бъркаме, докато отново подправките и галетата не покрият пилето равномерно. Тук идва и момента, в който може да добавите и червен пипер към микса.
И понеже обикновена коричка не ни устройва, защото я искаме супер хрупкава, ги овалваме в още галета, като след като ги оваляме ги оставяме за няколко минути настрана, за да се свържат добре.
След това сами избирате как да процедирате. По-бързият вариант е да ги запържите, но ние предпочитаме по-здравословния - да ги опечем. Ако няма да ги мятате в горещото олио, просто ги наредете в тавичка за печене с готварска хартия.
След като ги пъхнем в предварително загрятата на 200 градуса фурна, се захващаме със невероятния портокалов сок.
За него първо нарязваме чесъна на дребно, настъргваме кората на портокала и слагаме на печката, където в малка тенджерка или тиган изсипваме малко мазнина, а към нея след това добавяме нарязаният чесън. Когато чесънчето започне да ухае, добавяме портокаловия сок, настърганата портокалова кора, захарта, лъжица царевично брашно, балсамовия оцет и соевия сос.
Разбъркваме докато соса се сгъсти. А котлонът трябва да е на средна температура, за да не загаря, докато се случва цялото това нещо. След това го изсипваме в контейнер и го затваряме, защото иначе ще се образува коричка.
Не след дълго и пилето трябва да е хване златиста коричка, при което го изваждаме и го мятаме в купа, върху него добавяме няколко лъжици от соса и го разбъркваме обилно.
Изсипваме вече портокаловото пиле в удобен съд и поръсваме с малко пресен лук. След това нашите страхотни портокалови пилешки пуканки са готови. Поднесете ги с малка купичка за сос, в която всеки да може да си топне при желание. Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Коктейлни хапки с млечна салата