Пилешки хапки с портокалов аромат

Една по-нестандартна рецепта

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

Около 400 грама пилешки гърди
1 яйце
50 гр. брашно
1 с.л червен пипер
сол и черен пипер на вкус
галета
Сокът и кората от един портокал
5 с.л. захар
1 с.л. соев сос
1 ч.л. балсамов оцет
1 ч.л. брашно
и малко чесън

Начин на приготвяне:

Започваме с рязането на пилешките гърди на малки парченца, след като сме ги измили добре. След това ги добавяме във купа, добавяме и яйцето при тях и ги разбъркваме, докато яйцето не ги покрие всичките. Към него добавяме черен пипер и сол на вкус, малко галета и малко брашно.

Продължаваме да бъркаме, докато отново подправките и галетата не покрият пилето равномерно. Тук идва и момента, в който може да добавите и червен пипер към микса. 
И понеже обикновена коричка не ни устройва, защото я искаме супер хрупкава, ги овалваме в още галета, като след като ги оваляме ги оставяме за няколко минути настрана, за да се свържат добре.

След това сами избирате как да процедирате. По-бързият вариант е да ги запържите, но ние предпочитаме по-здравословния - да ги опечем. Ако няма да ги мятате в горещото олио, просто ги наредете в тавичка за печене с готварска хартия.

След като ги пъхнем в предварително загрятата на 200 градуса фурна, се захващаме със невероятния портокалов сок.
За него първо нарязваме чесъна на дребно, настъргваме кората на портокала и слагаме на печката, където в малка тенджерка или тиган изсипваме малко мазнина, а към нея след това добавяме нарязаният чесън. Когато чесънчето започне да ухае, добавяме портокаловия сок, настърганата портокалова кора, захарта, лъжица царевично брашно, балсамовия оцет и соевия сос.

Разбъркваме докато соса се сгъсти. А котлонът трябва да е на средна температура, за да не загаря, докато се случва цялото това нещо. След това го изсипваме в контейнер и го затваряме, защото иначе ще се образува коричка. 

Не след дълго и пилето трябва да е хване златиста коричка, при което го изваждаме и го мятаме в купа, върху него добавяме няколко лъжици от соса и го разбъркваме обилно.

Изсипваме вече портокаловото пиле в удобен съд и поръсваме с малко пресен лук. След това нашите страхотни портокалови пилешки пуканки са готови. Поднесете ги с малка купичка за сос, в която всеки да може да си топне при желание. Да ви е сладко!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пилешки хапки по гръцки

Коктейлни хапки с млечна салата

Хапки с луканка и кашкавал

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти