800 г пилешки гърди
2 с. л. мед
80 мл цитрус соев сос
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
4 моркова
1 скилидка чесън
10 г корен джинджифил
25 мл цитрус соев сос
50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
Чесънът се стрива на паста. Разбърква се с меда, Понзу соса Kikkoman, черен пипер и сол на вкус. Месото се нарязва на кубчета. Оставя се да се маринова за около час в получената смес.
След това се готви в сух тиган на умерен огън от всички страни – до златисто. Морковите се почистват и се настъргват на едро ренде. Смесват се с нарязаните на ситно чесън и джинджифил.
Добавят се Понзу сосът Kikkoman и зехтинът. Разбърква се добре. Месото се сервира с морковената салата.