Пилешки гърди в лимоново-сметанов сос с аспержи

Свежа и бърза идея за вечеря

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

50 г масло

2 с.л. олио

6 бр. пилешки гърди (без кожа и кости)

6 глави лук шалот

30 г брашно

400 мл пилешки бульон

1 1/2 с.л. лимонова мащерка

12 бр. зелени аспержи

1 голям лимон, сок

200 г заквасена сметана

2 с.л. нарязан магданоз

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Поръсете пилешките гърди обилно със сол и черен пипер. Разтопете половината масло и добавете 1 с.л. олио в тенджера с двойно дъно. Запечатайте пилешките гърди за по 2 минути от всяка страна, до златисто. Извадете месото в чиния.

2. Обелете лука и го разрежете на четвъртини. Запържете го за 5-10 минути в същата тенджера като добавите останалото масло и олио. В купичка разбъркайте брашното с 8 с.л. студен пилешки бульон, до получаването на гладка кашичка. Добавете останалия пилешки бульон при лука, а след това, при непрекъснато разбиване, добавете и сместа от брашно и бульон. Щом течността заври, добавете листенцата мащерка и върнете пилешките гърди в соса. Захлупете съда и гответе на слаб огън 20 минути.

3. Отрежете връхчетата на аспержите (10-15 см), а стъблото, без най-твърдата част, нарежете на кръгчета. Сварете нарязаните стъбла, както и връхчетата аспержи във вряща подсолена вода за 2-3 минути. Прецедете ги.

4. Щом месото е готово, добавете лимоновия сок и заквасената сметана и разбъркайте. След това добавете кръгчетата аспержи и нарязания магданоз. Разбъркайте.

5. Сервирайте пилешките гърди, поляти обилно с лимоново-сметанов сос в голяма чиния. Върху тях подредете връхчетата аспержи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти