Пилешки гърди с пастърма, кашкавал и спанак

Витаминозно и засищащо

Пилешки гърди с пастърма, кашкавал и спанак
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 бр. пилешки гърди

150 г кашкавал на конци

4 слайса пастърма (40 г)

4 стръка прясна мента

1 скилидка чесън

2 с.л.  соев сос

1 с.л. мед

1 с.л. меласа

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

5 с.л. зехтин

4 корена спанак

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разрежете всяко парче пилешки гърди на две, по хоризонтал и разтворете като пеперуда. Начукайте месото до изтъняване между два листа прозрачно фолио.

За маринатата сипете в купа меда, меласата и соевия сос и разбъркайте добре. Добавете смачканата с преса скилидка чесън и черния пипер. Разбъркайте отново.

Оваляйте много добре месото в маринатата. Оставете да престои поне за 1 час.

Сипете зехтина в тиган с огнеупорни дръжки и щом се загрее поставете пилешките гърди в него. Запържете за 2 минути. Върху месото подредете целите листа мента, а върху тях - пастърмата. Залейте с останалата марината.

Поставете тигана под грила, на най-високото ниво в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 минути. В купа сложете листата спанак и ги поръсете с 1 ч.л. сол и малко зехтин. Разбъркайте.

Извадете тигана. и. Покрая разпределете листата спанак. Върху всяко парче месо купчинка кашкавал на конци. Печете още 2 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти