Необходими продукти за 4 порции:
600 г пилешко филе
2 с. л. горчица
1 с. л. мед
3 белтъка
200 г овесени ядки
сол и бял пипер на вкус
чери домати и кълнове за гарниране
мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Филето се реже на жулиен и се овкусява с горчицата, меда, сол и пипер.
2. Парченцата пилешко се потапят в разбитите белтъци и се овалват в бланшираните за 2–3 минути в топла вода овесени ядки.
3. Филенцата се пържат в загрят зехтин, като се изваждат върху хартия, за да се отцеди
излишната мазнинат.
4. Гарнират се с кълнове и чери домати и се сервират.
Още една рецепта за пилешко:
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!