Продукти за 4 порции:2 броя пилешки гърди без кост
150 г зряло козе сирене
15-20 черни маслини без костилки
шепа сушени домати
4 скилидки чесън
1 чаена лъжичка сух босилек
3 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
20 г масло
2 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Накиснете доматите в гореща вода, докато омекнат. Изцедете ги и ги мариновайте в зехтина, нарязания на филийки чесън и босилека. Овкусете ги с пипер и сол. Нарежете на кубчета сиренето, а маслините оставете цели. Смесете ги с доматите. Срежете пилешките гърди по средата, за да получите четири порции.
С остър нож прережете парчетата в централната част, без да стигате до дъното на месото. С върха на ножа разширете в двете страни разреза. Напълнете получения джоб с плънката и го затворете с клечки за зъби или с шишчета. Изпържете месото в маслото и зехтина до зачервяване и поднесете със сос по ваш вкус.
Пилешки джоб
Сега ще изненадам цялото семейство
19091