Пилешки дробчета с бекон и шамфъстъци

Прави се много лесно и си подхожда с чаша вино

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

500 г охладени пилешки дробчета (почистени)
100 г бекон
80 г белени шамфъстъци (сурови)
60 г зелени маслини (без костилки)
50 г краве масло
350 мл червено десертно вино
50 мл олио
4 филета аншоа
1 глава червен лук
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се заливат с виното, като се слагат и стръковете мащерка. Оставят се да се мариноват за едно денонощие.

След това се подсушават много добре и се запържват до златисто в половината от маслото и олиото. Изваждат се от съда. 

Лукът се реже на кубчета и се пържи, като се добавят останалото олио и масло. 

Щом омекне, се добавят нарязаният на кубчета бекон и наситнените маслини и аншоа. 

Поръсват се с накълцаните ядки, връщат се дробчетата и се овкусява с черен пипер. 

Ястието се поднася с наситнен магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Апетитно предястие за шестима
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти