Необходими продукти:
500 г охладени пилешки дробчета (почистени)
100 г бекон
80 г белени шамфъстъци (сурови)
60 г зелени маслини (без костилки)
50 г краве масло
350 мл червено десертно вино
50 мл олио
4 филета аншоа
1 глава червен лук
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се заливат с виното, като се слагат и стръковете мащерка. Оставят се да се мариноват за едно денонощие.
След това се подсушават много добре и се запържват до златисто в половината от маслото и олиото. Изваждат се от съда.
Лукът се реже на кубчета и се пържи, като се добавят останалото олио и масло.
Щом омекне, се добавят нарязаният на кубчета бекон и наситнените маслини и аншоа.
Поръсват се с накълцаните ядки, връщат се дробчетата и се овкусява с черен пипер.
Ястието се поднася с наситнен магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Апетитно предястие за шестима
Разядка с патладжани
Разядка с кестени и спанак
Разядка с чесън
Касапско мезе