пилешки дробчета - 500 гр
лук - 2 глави
чушки - 2 бр.
домати - 2 бр.
магданоз - 1/2 връзки
масло - 50 гр
олио - 30 мл
сол на вкус
черен пипер на вкус
Пилешките дробчета по селски са семпло, непретенциозно и лесно за приготвяне нашенско ястие. Всяко уважаваща себе си кръчма ги има в менюто си, но не навсякъде ги приготвят добре. От Mate Kitchen знаят едно място, което винаги ще ви сервират пилешките дробчета по селски еднакво вкусни и добре направени - собствената ви кухня.
Списъкът с продукти е скромен – пилешки дробчета, лук, чушки, домати и магданоз за аромат. Икономично ястие, но пък много вкусно. За малко повече от 5 лв. може да нахраните четирима души. А пък и сосът, който се получава – може да не е много, но пък е толкова вкусно да топне човек залък в него. Ако хлябът е мек, е истинско блаженство.
Бихте могли да приготвите пилешките дробчета и по-бързо, като си спестите варенето и директно ги запържите. Нашата препоръка обаче е все пак да ги сварите, особено ако ги готвите през лятото. Това е субпродукт и ако не се сготви добре, се разваля по-бързо. Освен това може да предизвика дискомфорт при хората с по-чувствителен стомах.
Може да поднесете вкусните пилешки дробчета по селски със салата от пресни сезонни зеленчуци, както и с туршия през зимата също вървят добре. На нас са ни особено любими в компанията на нещо лютиво и чаша студена бира. Изборът на напитка, все пак оставяме на вас и ви пожелаваме добър апетит и споделени вкусни моменти.
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре пилешките дробчета и отцедете в гевгир. След това ги сложете в тенджерка с подсолена вода и сварете за около 20-25 минути.
2. Извадете от водата и ги отцедете.
3. В тиган разтопете маслото и сложете сварените пилешки дробчета да се позапържат леко от двете страни за около 4-5 мин. Прибавете нарязаните лук и чушки.
4. Задушете под капак за около 20 мин. При нужда добавете олио. След това добавете доматите. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Пържете, докато изври водата.
6. Сервирайте пилешките дробчета по селски топли и поръсени с магданоз.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.