1 порция джърк марината (виж рецептата "Джърк марината")
6 горни пилешки бутчета (с кожа и кости)
1 глава карфиол
зехтин
Ако разполагате с предварително приготвена джърк марината, приготвянето на месо и зеленчуци с нея става лесно и вкусно. Само намажете добре пилешките бутчета и филиите карфиол с марината и печете върху скара.
Начин на приготвяне:
1. Разделете на две равни части джърк маринатата.
2. Нарежете главата карфиол на големи филии с дебелина 2-3 см. Оваляйте добре филиите в маринатата и ги поставете върху загрята скара, върху директен огън и печете по 5-6 минути от всяка страна, с капак.
3. Направете по 1-2 повърхностни разреза в кожата на всяко бутче и оваляйте месото в другата част марината. Оставете настрани за 30 минути или до 24 часа.
4. Печете бутчетата върху директен огън на скара, със затворен капак, около 40 минути.