Необходими продукти:
10-12 пилешки бонфиленца
50 г топено сирене (нарязано на дребно)
50 г готварска сметана
100 г бяло вино
сол
черен пипер
1 скилидка счукан чесън
7-8 маслини без костилки
краве масло (за запържване на филенцата)
пресен магданоз
пресен босилек
3-4 много малки домати
зехтин
За маринатата:
соев сос
черен пипер
чесън на прах
Начин на приготвяне:
Мариноваме филенцата за 1 час. През това време нарязваме доматите. Поливаме ги със зехтин и ги изпичаме във фурната до получаване на лека коричка.
Нарязваме маслините на колелца. Изпържваме маринованите филенца в малко краве масло до зачервяване. Намаляваме котлона и добавяме топеното сирене, сметаната, виното, черния пипер и чесъна.
Оставяме продуктите да къкрят около 5 минути и слагаме сол, ако има нужда. Изключваме котлона, прибавяме маслините и печените домати.
Разбъркваме бонфиленцата много внимателно, за да не ги разкъсаме и ги сервираме с пресен магданоз и босилек.
Пилешки бонфиленца
С топено сирене и домати
17893