Пилешка кавърма в омлет

Лесна, бърза и засищаща

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

яйца - 3 бр 

прясно мляко - 30 мл 

пилешко филе - 100 гр  

гъби - 4 бр 

лук - 1/2 глава 

чушки - 1 бр  

доматено пюре - 2 с.л.  

олио - 30 мл 

чубрица - 1 ч.л. 

сол на вкус

Поднасянето на кавърма в омлет е елегантен начин за представяне на едно иначе простичко ястие. Думата кавърма идва от турски и означава запържен. И действително, в класическата рецепта за кавърма – независимо дали със свинско, или с пилешко месо – всички продукти се готвят в тиган и след това се запичат в гювече. Обикновено това са лук, чушки и подправки. Mate Kitchen добавят доматено пюре и гъби за допълнителен вкус.

Един съвет от нас – когато правите кавърма в омлет, по възможност ползвайте червени чушки. Те имат по-плътен и сладък вкус и се съчетават много приятно с лука и месото, а и с яйцата след това. Не че със зелени няма да се получи. Зелените просто придават съвсем различен вкус на ястието. Ако нямате пресни, преспокойно можете да сложите печени. Ще стане дори още по-вкусно. Просто ги добавете в края на готвенето, съветват от Mate Kitchen.

Макар да звучи сложно, това всъщност е лесна и бърза гозба, която става готова за по-малко от час. Можете да си я направите дори вечер през седмицата, след работа, когато се чудите какво да сготвите в ограниченото време, с което разполагате. Омлетът съвсем не е задължителен, но кавърмата изглежда доста по-естетски, поднесена по този начин. Друг вариант е да направите бъркани яйца и да ги ползвате за канапе.

С кавърмата задължително предвидете няколко филийки мек хляб, за да можете да съберете с хапка апетитния сос. Ако се чудите каква салата да предложите, заложете на нещо по-обикновено като домати с магданоз и червен лук

Начин на приготвяне:

1. В тиган със загрято олио запържете нарязаното на малки парчета месо.

2. Добавете нарязаните на полумесеци лук и гъби, както и чушката, нарязана на ивици. Разбъркайте, задушавайте минута-две и сложете доматеното пюре. Сложете капака и гответе ястието на тих огън десетина минути.

3. След като зеленчуците се задушат, посолете, поръсете с чубрицата и оставете за още 10 минути на слаб огън отново под капак. Оттеглете пилешката кавърма от котлона и пригответе омлета.

4. Разбийте яйцата с прясното мляко и изсипете в загрят и намазнен плитък тиган. Покрийте с капак и оставете на слаб огън да се запече.

5. Прехвърлете омлета в плитка чиния, сложете кавърмата в единия му край и прегънете на две. Поднесете ястието със свежа салата.

Внимание: Съдържа доматено пюре, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти