Пилешка яхния с ориз с боб

Засищаща храна за цялото семейство

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

6-8 пилешки бутчета (без кожа и кости)

1 глава лук

1 червена чушка

1 зелена чушка

500 мл пилешки бульон или вода

2 узрели домата

1 с.л. доматен кетчуп

1 люта чушка Скоч боне

1 ч.л. смлян бахар

1 дафинов лист

1 ч.л. прясна мащерка

1 с.л. магданоз

олио

 

За маринатата:

2 с.л. соев сос

2 с.л. сос Уорчестър

3 скилидки чесън (нарязани на ситно)

1/2 с.л. червен пипер

1 пълна с.л. кафява захар

5 см корен джинджифил (нарязан на тънки филийки)

1 ч.л. нарязана прясна мащерка

сол и черен пипер

 

За ориза с боб:

1 с.л. олио

25 г масло

3 стръка пресен лук или 1 малка глава

2 скилидки чесън

1/2 ч.л. смлян бахар

450 г дългозърнест ориз

2 стръка мащерка

400 г червен боб от консерва

125 г кокосова сметана

1 люта чушка Скоч боне

1 литър гореща вода

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тавичка пригответе маринатата, като смесите добре всички съставки. Оваляйте добре бутчетата в сместа, покрийте съда и поставете в хладилник най-малко за 2 часа.

2. Извадете бутчетата от хладилника поне 30 минути преди готвене. Загрейте 1 с.л. олио в широка тенджера или дълбок тиган. Изтръскайте излишната марината от бутчетата и ги запържете в съда за 10 минути, като ги обръщате периодично, докато месото се карамелизира от всички страни. Извадете бутчетата в чиния.

3. В съда от запържването на бутчетата сипете нарязания на ситно лук заедно с нарязаните на ленти чушки и запържете за 4-6 минути, като разбърквате периодично. След това добавете нарязаните на кубчета домати, остатъка от маринатата и кетчупа. Разбъркайте и залейте с бульон или вода. Добавете бахар, цялата люта чушка, дафинов лист, целите стръкове мащерка и разбъркайте отново. Оставете сместа да заври, след това намалете силата на огъня и оставете соса да къкри 10-12 минути.

4. Върнете пилето в съда заедно с отделилите се сокове. Захлупете и оставете яхнията да къкри на слаб огън още 15-20 минути, докато пилето е напълно готово. Дръпнете от огъня, извадете лютата чушка и поръсете с нарязан магданоз.

5. За ориза с боб запържете нарязания на ситно лук за 2 минути в тенджера с 1 с.л. олио и бучка разтопено масло. Добавете нарязания на ситно чесън. Добавете предварително измития под студена течаща вода ориз и листенцата мащерка и разбъркайте. Добавете предварително прецедения боб от консерва, кокосовата сметана и цялата люта чушка. Овкусете с бахар и сол и добавете водата. Щом сместа заври, намалете силата на огъня и гответе 20-30 минути. Дръпнете от огъня и оставете ориза с боб да почине 5 минути, без да отваряте съда. Отстранете лютата чушка и опитайте на вкус. Ако е небоходимо, овкусете с още сол и черен пипер.

6. Сервирайте пилешките бутчета с ориз с боб. Поръсете с нарязан магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти