Пиле в песто със салата

Свежа и лека вечеря с италиански привкус

0 от общо 0 гласа
20 мин.
Необходими продукти

3 бр. сварени или печени пилешки гърди (без кости и кожа)

2 бр. големи узрели авокадо

1/2 лимон, сок

За салатата:

1/2 краставица

18 бр. дребни доматчета

4 с.л. прясно песто от босилек

6 с.л. лека майонеза

1/2 лимон, сок

сол и черен пипер

За гарниране:

25 г запечени кедрови ядки

микрорастения

листа босилек

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете майонезата, прясното песто, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

2. Нарежете сготвените пилешки гърди на резени и ги добавете в купата. Разбъркайте много добре и оставете пилето да престои в хладилник няколко часа или 1 нощ.

3. За салатата обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и издълбайте семките. Нарежете на полукръгчета. Доматите разрежете на половинки. Обеленото авокадо нарежете на резени и ги сложете в голяма купа. Поръсете с лимонов сок и разбъркайте. Добавете краставицата и доматите. Овкусете със сол и черен пипер непосредствено преди сервиране. Разбъркайте.

4. Сервирайте пилешкото месо в песто по средата на голямо плато, а отстрани подредете салата. Поръсете с кедрови ядки, микрорастения и листа босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти