3 бр. сварени или печени пилешки гърди (без кости и кожа)
2 бр. големи узрели авокадо
1/2 лимон, сок
За салатата:
1/2 краставица
18 бр. дребни доматчета
4 с.л. прясно песто от босилек
6 с.л. лека майонеза
1/2 лимон, сок
сол и черен пипер
За гарниране:
25 г запечени кедрови ядки
микрорастения
листа босилек
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа сипете майонезата, прясното песто, лимоновия сок, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
2. Нарежете сготвените пилешки гърди на резени и ги добавете в купата. Разбъркайте много добре и оставете пилето да престои в хладилник няколко часа или 1 нощ.
3. За салатата обелете краставицата, разрежете я на две по дължина и издълбайте семките. Нарежете на полукръгчета. Доматите разрежете на половинки. Обеленото авокадо нарежете на резени и ги сложете в голяма купа. Поръсете с лимонов сок и разбъркайте. Добавете краставицата и доматите. Овкусете със сол и черен пипер непосредствено преди сервиране. Разбъркайте.
4. Сервирайте пилешкото месо в песто по средата на голямо плато, а отстрани подредете салата. Поръсете с кедрови ядки, микрорастения и листа босилек.