Нужен е 1 час за мариноване на месото
Необходими продукти за 4 порции:
600 г филе от бутче
4 патладжана
2–3 с. л. зехтин
4 ч. л. подправка за скара
4 щипки морска сол
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
Начин на приготвяне:
1. Месото се реже на неголеми, еднакви парчета. Овкусява се със сол, черен пипер, подправката за скара и зехтина. Добре се разбърква и се оставя на студено за 1 час.
2. В патладжаните се правят дълбоки разрези с подходящо острие и в тях се слагат парчета месо.
3. Всеки патладжан се нанизва на шиш, намазва се с олио, поръсва се с морска сол и се пече 15 минути на гореща скара, като шишовете се обръщат често.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Бирено пиле
Пиле с къри
Печено пиле с майонеза
Ямайско пиле
Печено пиле с билково масло и още нещо