Необходими продукти за 4 порции:
½ пиле
За пилето:
сол
черен пипер
½ ч.л. чесън на прах
½ ч.л. къри
½ ч.л. млян бахар
1 ч.л. червен пипер
50 мл зехтин
За соса:
1 глава лук
1 с.л. стафиди
2 смокини
сокът на 1 портокал
2 ч.л. сос Уорчестър
½ с.л. соев сос
За гарнитура:
чаша ориз
2 с.л. светъл оцет
3 ч.л. сол
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции. Смесете в купичка подправките и натрийте добре месото.
Загрейте тиган с 50 мл зехтин. Запържете пилешкото до златисто, като най-напред го обърнете няколко пъти, за да се запечата. Добавете лука, стафидите, нарязаните смокини, соевия сос, соса Уорчестър, портокаловия сок. Намалете огъня, захлупете и оставете да къкри 20-30 мин.
Сварете ориза в тенджера с 1 л вода, оцета, солта и захарта.
Сервирайте пилето със соса и ориза.
Още интересни рецепти можете да видите и на www.cooktime.tv.