Необходими продукти за 3 порции:
600 г пилешки гърди
400 мл фреш от портокал
50 мл бренди
50 г краве масло
3–4 скилидки чесън
1 ч. л. настъргана портокалова кора
7–8 зърна черен пипер
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. В дълбок тиган се загрява маслото. Пилешките гърди се запържват до зачервяване заедно с целите скилидки чесън. Подправят се със солта и черния пипер и се фламбират с брендито.
2. Портокаловият сок се налива на струйка при разбъркване и ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути.
3. Месото се изважда, разпределя се в чинии и се залива със соса. Поръсва се с настърганата портокалова кора.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!