Пиле с портокал и бренди

Вкусно и ароматно, готово за 30 минути

Пиле с портокал и бренди
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 3 порции:

600 г пилешки гърди
400 мл фреш от портокал
50 мл бренди
50 г краве масло
3–4 скилидки чесън
1 ч. л. настъргана портокалова кора
7–8 зърна черен пипер
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган се загрява маслото. Пилешките гърди се запържват до зачервяване заедно с целите скилидки чесън. Подправят се със солта и черния пипер и се фламбират с брендито.

2. Портокаловият сок се налива на струйка при разбъркване и ястието се оставя да ври на тих огън около 25 минути.

3. Месото се изважда, разпределя се в чинии и се залива със соса. Поръсва се с настърганата портокалова кора.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти