2 с.л. зехтин
500 г пилешки гърди
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
300 мл пасирани домати
350 г тъмнозелени тиквички
100 г моцарела
75 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филето на по-тънки резени. Загрейте зехтина в дълбок тиган с огнеупорна дръжка.
2. Поръсете щипка сол и щипка прясно смлян черен пипер. Подредете филетата на дъното на тигана и ги поръсете със сол и черен пипер. Запечатайте месото до златистокафяво от всички страни.
3. Отрежете двата края на предварително измитите и подсушени тиквички. Оформете спирали от тях с помощта на специален уред. Подредете ги върху месото. Поръсете сушените риган и мащерка и разбъркайте добре. Щом тиквичките омекнат, добавете пасираните домати и разбъркайте.
4. Поръсете с галета панко, подредете кръгчета моцарела и поръсете с фино настърган пармезан. Най-отгоре поръсете отново с галета.
5. Печете в предварително загрята фурна на 220-240 градуса, под грила, за 4-5 минути, докато сирената се разтопят.
6. Поръсете ястието с листа босилек и поднесете.