1 кг пилешки пържоли от бут (без кожа)
200 г кашкавал
100 мл телешки бульон
100 мл бяло вино
3 глави лук
2 скилидки чесън
3 стръка мащерка
2–3 чабати
3 с. л. олио
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се наситнява, слагат се в тиган със сгорещеното олио, посоляват се и се запържват, докато лукът се карамелизира.
Деглазира се с виното и се налива бульонът. Овкусява се със сол, черен пипер и наситнената мащерка. Лукът се готви, докато течността се редуцира, след което се изсипва в тава.
Хлябът се разполовява. Половинките се намазват с масло и се запичат в тиган до златисто.
Подреждат се в тавичката върху лука. Месото се овкусява със сол и черен пипер и се слага върху хляба.
Ястието се пече 30–40 минути до златисто на 180 градуса.
Поръсва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната, докато кашкавалът се запече.
Други рецепти:
Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини