Ако разполагате с някой поизостанал от последната консервена кампания буркан с кисело зеле, сега е моментът да го използвате за тази бърза, ароматна и изпълнена с явна носталгия към зимните трапези рецепта.
Необходими продукти за 4:
4 парчета пилешко филе, по около 200 г
4 парчета бекон, по желание
2 с. л. олио или зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
1 сушена червена чушка, натрошена
600 г кисело зеле, фино нарязано
100 мл бяло вино
200 г заквасена сметана
1 с. л. пълнозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се подправя със сол и пипер и всяко се увива в парче бекон. Закрепват се с клечка за зъби. Пържат се в дълбок тиган в 1 с. л. загрято олио на умерен огън, около 5 мин.
Месото се изважда и в същия тиган се добавя останалото олио. Слага се лукът и се разбърква 2-3 мин. Добавят се сушената чушка и отцеденото зеле. Налива се виното и се оставя да къкри 10 мин. Слагат се сметаната и горчицата, връща се месото и всичко се оставя да поври заедно още 5-6 мин.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Киселото зеле всъщност е полезно
Варени свински крачета с кисело зеле