пиле цяло - 1 бр.
картофи - 700 гр
бира - 1 кен
масло - 100 грама
червен пипер - 1 ч.л.
магданоз - 5-6 стръка
олио - 20 мл
сол на вкус
черен пипер на вкус
Ммм… Традиционна българска рецепта, приготвена по супер вкусен начин от Mate Kitchen. Пилето обича бира. Благодарение на пенливата течност то става нежно, ароматно и с чудно хрупкава коричка.
Начин на приготвяне:
1. Натрийте пилето отвън с червен пипер.
2. Нарежете картофите на кубчета и ги разпределете в тава. Посолете ги и ги поръсете с червен пипер.
3. Сложете отгоре пилето, разпределете маслото в цялата тава и върху пилето и налейте бирата.
4. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.
5. Сервирайте поръсено със ситно нарязан магданоз.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.