Средиземноморските внушения на растителните съставки в тази апетитна рецепта ще зарадват всеки любител на добре приготвеното пилешко месо.
Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки филета
2 с. л. зехтин
3 скилидки чесън, ситно нарязани
1 с. л. каперси, нарязани
1 зелена люта чушка, ситно нарязана
300 г чери доматчета, срязани наполовина
100 г маслини каламата, нарязани
2 с. л. пресен риган, ситно нарязан или 1 ч. л. сушен
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Филетата се подправят със сол и пипер и се слагат да се зачервят в загретия зехтин. Поставят се в тавичка.
2. В същата мазнина се слагат чесънът, каперсите, чушката и маслините. Щом сместа стане ароматна, се добавят доматчетата, разбъркват се. Заливат се филетата и се пекат 20 мин. във фурна, загрята на 200° С.