За винегрета:
125 мл зехтин
25 мл ябълков оцет
20 г мариновани чушки халапеньо
25 г чесън
1 с.л. семена кориандър
3-4 репички
сол и черен пипер
За пиле адобо:
1 с.л. чесън на прах
1 с.л. червен пипер
1 с.л. семена кимион
2 сухи люти чушки арбол
5 мексикански дафинови листа
2 ч.л. мексикански риган
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч.ч. зехтин
4 бр. пилешки гърди, без кожа
4 с.л. пукан амарант
За салатата:
1/2 узряла папая
2 домата
1/2 ананас
2 кактусови круши или драконов плод (питая)
2 авокадо
1 връзка кориандър
1/4 ч.ч. листа мента
сол
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. За пилето адобо в хаванче сложете семената кориандър, сушени люти чушки, чесън на прах и червен пипер. Накъсайте дафиновите листа и ригана. Добавете сол и стрийте всичко.
2. Подсушете добре пилешките гърди и втрийте в тях сместа от подправки. Оставете ги настрана за 5-10 минути.
3. Загрейте грил-тиган и го намажете с олио с помощта на четка. Поставете пилешките гърди и печете 5 минути, като през една минута го мажете с мазнина, за да не стане прекалено сухо месото. Завъртете парчето месо на 45 градуса и печете 3 минути, за да се получат резки от печенето. Обърнете пилешките гърди и печете 5 минути, като мажете периодично месото с мазнина. Изпеченето месо оставете да почине и го поддържайте топло.
4. За винегрета в купичка смесете нарязаните на много ситно мариновани люти чушки халапеньо, смачкания с преса чесън, нарязания на ситно кориандър. Настържете репичките. Добавете зехтина и ябълковия оцет. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
5. За салатата нарежете на еднакви парчета доматите, папаята, драконовия плод, ананаса, авокадото и ги подредете в чиния. Полейте ги с винегрет с халапеньо. Нарежете месото на парчета с дебелина 1 см, под ъгъл. Поставете го върху салатата. Поръсете с листа кориандър, още винегрет и пукан амарант.