Пиле Киев

Ароматно, бързо и сочно

3.75 от общо 4 гласа
30 мин.
Необходими продукти

4 бр. пилешки гърди

150 г масло

10 г настърган пармезан

4 скилидки чесън

шепа листа магданоз

200 г брашно

4 яйца

200 г финосмлени хлебни трохи

Начин на приготвяне:

1. За овкусеното масло сложете нарязаното на кубчета масло в купа и добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз, както и настъргания пармезан. Добавете щипка сол и разбъркайте много добре всичко. Прехвърлете в пликче.

2. Почистете пилешките гърди от ципи. Разрежете всяко парче по хоризонтал, но не докрая, колкото да се оформи голям джоб. Напълнете джоба с овкусено масло. намажете краищата на джоба с разбито яйце и затворете плътно. Поставете напълнените пилешки гърди в хладилник за 10 минути.

3. Пригответе три чинии за панировката - една с брашно, една с разбитите яйца и една с изсушени финосмлени хлебни трохи.

4. Оваляйте последователно всяко парче пилешко месо първо в брашно, после в яйца и накрая в хлебни трохи. Повторете още веднъж.

5. Сипете 1 пръст олио в тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете пълнените пилешки гърди по 5-6 минути от всяка страна, като следите температурата на мазнината да не надвишава 180 градуса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти