Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
200 г чери домати
125 г сирене „Моцарела”
60 г сирене „Пармезан”
50 г кедрови ядки
100 мл тъмен балсамов оцет
4 стръка босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Оцетът и медът се кипват и се варят, докато течността се редуцира наполовина. Охлажда се.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган.
Зехтинът се загрява и в него се пускат смачканите скилидки чесън. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златисто, като се започва от страната с кожата.
Месото се покрива с моцарелата, нарязана на шайби, поръсва се с настъргания пармезан и се запича за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Доматите се режат на шайби и се разбъркват с наситнения босилек. Посолява се.
Върху готовите бутчета се слагат подправените домати, поръсват се кедровите ядки и се полива с балсамовата редукция.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини