2 с.л. зехтин
1 глава лук
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
1 ч.л. куркума
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
450 г агнешка кайма
225 г картофи
75 г замразен грах
4-6 бр. плоски питки
150 г цедено кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе 6-8 минути.
2. Добавете каймата и подправките - куркума, кимион, кориандър. С помощта на шпатула я наситнявайте в продължение на 4-5 минути.
3. Добавете обелените и нарязани на 5-сантиметрови кубчета картофи заедно със 150 мл вода. Разбъркайте и захлупете. Гответе 8-10 минути, докато картофите се сварят. Накрая добавете граха и гответе още 1-2 минути.
4. Запечете питките във фурна, скара или на тиган.
5. Поднесете пикантното агнешко с топлите питки и купичка с цедено кисело мляко.