пилешки крилца - 2 кг
балсамов винегрет - 1 ч.ч.
сладко от боровинки червени - 350 мл
сос Табаско - 2 с.л.
сол - 1/2 ч.л.
черен пипер - 1/4 ч.л.
Сладко, солено и лютиво – всичко това се събира в тези сочни пикантни боровинкови крилца на скара по рецепта на Mate Kitchen. Перфектната рецепта за ленивите летни вечери, за къмпинг или пък за неделно барбекю с приятели на вилата. Ще си оближете пръстите и със сигурност ще питате за още.
Може да поднесете пикантните боровинкови крилца на скара със салати, които да омекотят тяхната лютивина. Подходящи са класическата салата “Снежанка”, разядка с печени чушки, сирене и царевица, млечна разядка с печен сусам. Може да си направите и една свежа зелена салата с пушено пиле. Авокадовите разядки също са подходящи.
Начин на приготвяне:
1. Махнете връхчетата на пилешките крилца.
2. Смесете всички останали продукти в купа и разбъркайте с вилица докато се получи гладка смес.
3. Сложете половината сос в хладилника за 30 минути, за да го сервирате охладен с готовите крилца.
4. Сложете крилцата в маринатата. Оставете ги да се мариноват 3 часа до една нощ.
5. Загрейте скарата на умерена температура.
6. Извадете крилцата от маринатата непосредствено преди печене и ги подредете върху скарата.
7. Печете ги по 10-12 минути от всяка страна, като от време на време ги мажете с останалата в плика марината.
8. Сервирайте пикантните боровинкови крилца на скара горещи със студения сос.