Необходими продукти:
1 пълна чаена чаша бяло брашно (ако е необходимо, добавяме още)
1/2 чаена чаша топла вода
1/4 кубче прясна мая
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
доматено пюре, подправено със сол
захар
зехтин
черен пипер
консерва риба тон
кромид лук
риган
кашкавал
Начин на приготвяне:
Включваме фурната на 200 градуса. Разтваряме маята във вода и от всички продукти омесваме тесто. Много е лепкаво, но не се притеснявайте, така и трябва да бъде. Помагайте си с набрашняване на ръцете. Подготвяме голяма тава и я застиламе с хартия за печене. Поръсваме я с брашно.
На набрашнен плот с набрашнени ръце разточваме тестото на тънка кора и го поставяме върху хартията. Намазваме блата с доматеното пюре, поръсваме с риган, а после и с лука, нарязан на лентички. Слагаме равномерни количества от рибата и прибавяме обилно от настърганият кашкавал. По желание може да декорираме и с маслини.
Печем пицата до готовност. Става много бързо, но не я препичайте прекалено, за да е сочна.
Пица с риба тон и лук
Брависимо!
17553