800 г тесто за пица
100 г крем сирене
1 глава червен лук
250 г сирене „Моцарела“
1/4 връзка магданоз
2 домата
400 г пилешки гърди
100 мл барбекю сос
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус
Необходими продукти:
Лукът и доматите се нарязват на шайби и се запичат на грил. Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер и се изпича на скара.
Тестото се разделя на 4 части.
От всяка част тесто се оформя топка, която се разтегля, докато се получи питка с диаметър от около 25 см.
Питките се намазват със зехтин и слагат върху грила. Щом се изпекат от долната страна, се обръщат.
Изпечените питки се мажат с барбекю сос, след това с крем сирене и отгоре се слага накъсана моцарела. Оставят се на огъня още 2–3 минути, за да се разтопят сирената и се махат от скарата.
Гарнират се с лук, домати, нарязано натънко пилешко филе и наситнен магданоз.
Други рецепти за пица:
- Най-популярните италиански пици
- Пица с карамелизиран лук
- Здравословна пица
- Как да си направим плодова пица
- Пица с домашно замесено тесто
- Постна пица