Необходими продукти:
600 г тесто за пица
1 кг лук
150 г синьо сирене
100 г сирене гауда (или кашкавал)
40 г масло
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамова редукция
1 с. л. сол
3 клонки прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете лука. В сгорещен тиган разтопете масло и смесете със зехтин.
Добавете лука, сол, мащерка и балсамова редукция.
Гответе на бавен огън около час и разбърквайте периодично.
Разстелете тестото върху тава за печене.
Поръсете с лука, сиренето и кашкавала. След 10-12 минути на 250 градуса пицата е готова.
Да ви е сладко!
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти за пица:
Най-популярните италиански пици
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица