За блата
карфиол - 600 гр
кашкавал - 100 гр
яйца - 1 бр
риган - 1 ч.л.
сол на вкус
За гарниране
доматен сос - 3 с.л.
кашкавал - 80 гр
салам Пепероне или друг по избор - 50 гр
Начин на приготвяне:
За блата
1. Измийте карфиола, накъсайте го на розички и го смелете в блендер до големината на оризови зърна.
2. Изсипете карфиола в тава, покрита с хартия за печене, и го разпределете равномерно. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-12 минути. След това извадете и след като се охлади леко, го прехвърлете върху марля или памучна кърпа и отцедете водата възможно най-добре.
3. Останалата суха маса сложете в купа, към нея прибавете яйцето и настъргания кашкавал, овкусете със сол и риган и омесете добре.
4. Прехвърлете основата за пицата в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и оформете кръгъл блат с дебелина 4-5 мм. Изпечете го в предварително загрята на 180 градуса фурна до лек златист загар.
5. Извадет карфиоления блат, намажете го с доматения сос, поръсете с кашкавал, наредете салама и печете за още 7-8 минути.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.