Необходими продукти:
За "тестото":
1 средна глава карфиол
2 яйца
250 г. моцарела
50 кашкавал
връзка пресен босилек
черен пипер
сол
За пицата:
доматен сос за намазване
1 домат
1 зелена чушка
по желание прошуто
маслинена паста или маслини
свежа рукола
струя зехтин
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 275 градуса. Измийте и разделете карфиола на розички. Сварете ги в тенджера с вода за 5 минути, не повече. Отцедете и леко ги подсушете. Смелете ги в блендер. За тестото са ви необходими 2 големи чаени чаши от така надробения карфиол. В зависимост от това колко ви е голяма главата карфиол, може да ви остане малко.
Изсипете 2 ч.ч. пасиран карфиол в купа. Чукнете две яйца, настържете сиренето моцарела и кашкавала и добавете черен пипер и сол. Нарежете на ситно връзка пресен босилек. Разбъркайте добре.
Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица оформете пиците, максимално тънки, около 0,05 мм. Може да бъде само една голяма или няколко по-малки, колкото се съберат в тавата ви. Изпечете ги за 20-25 минути, докато хубаво покафенеят отгоре и се втвърдят. Извадете ги и ги намажете с доматения сос. След това подредете отгоре резенчета домат, чушка, прошуто.
На друга може да сложите малко маслинена паста. Полейте пиците със струя зехтин и ги върнете във фурната за още 10 минути. След това поръсете настърган кашкавал и запечете още 5 минути, докато се разтопи. Поднесете топли, поръсени със свежа рукола за разкош и струйка зехтин.