Необходими продукти
1 кг кисело зеле
100 г дългозърнест ориз
80 мл олио
20 сушени сини сливи
2 глави лук
4 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се наситнява и се запържва в 40 мл от олиото. Добавя се оризът. Щом стане стъклен, се налива вода, колкото да го покрие 1 пръст. Готви се, докато оризът абсорбира водата.
Зелето се нарязва на тънкo.
Смесва се с ориза, сливите, дафиновите листа, кима, червения пипер, сол и черен пипер.
Налива се останалото олио, разбърква се и се прехвърля в тава.
Пече се 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.