Печено пиле с паста мисо

Ароматно и богато основно ястие

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1.400 кг органично пиле

2 с.л. зехтин

5 гъби шийтаке

3 гъби кладница

гъби еноки

2 скилидки чесън

2 малки червени люти чушки

1 см корен джинджифил

5 стръка мащерка

1 лимон, настъргана кора

1 с.л. паста мисо

4 кори нори

1 литър пилешки бульон

сол и черен пипер

За ориза:

200 г жасминов ориз

щипка шафран

125 мл кокосово мляко

250 мл пилешки бульон

1 връзка кориандър

Начин на приготвяне:

1. Подсушете добре пилето, предварително оставено на стайна температура, с кухненска хартия. Поръсете го със сол и черен пипер. Почистете и разрежете различните видове гъби на половина. Обелете джинджифила и скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Лютите чушки също нарежете на ситно.

2. Загрейте зехтин в съд с огнеупорни дръжки. Запечатайте пилето от двете страни, като го поставите първо с гърдите надолу, за около 5 минути. Извадете го.

3. В същия съд запържете джинджифила, чесъна, лютите чушки за 1 минута. Добавете стръковете мащерка, настърганата лимонова кора и гъбите. Разбъркайте и гответе 4 минути. След това добавете пастата мисо, накъсаните на парченца листа нори и залейте с пилешки бульон. Поставете пилето в съда, с гърдите нагоре. Течността трябва да стига до половината на пилето. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.

4. Измийте ориза във фина цедка под течаща вода. Сложете го в по-плитък съд. Добавете щипка шафран, кокосово мляко и бульон. Поставете го върху котлона и изчакайте да заври. Намалете силата на огъня, покрийте с парче алуминиево фолио и гответе на много слаб огън 10 минути или докато оризът поеме течността. Дръпнете от котлона и оставете ориза да почине 10 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти