Необходими продукти:
1 охладено (не замразено) пиле
2/3 кутия майонеза
пресен лимонов сок
пипер меланж (смесени пипери)
4-5 супени лъжици зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете пилето добре и го осолете добре.
Изцедете пресен лимонов сок върху него, като го разнесете навсякъде по пилето и го оставете за около 30 минути в хладилника, за да попие добре солта в месото.
Сложете пилето в тава, застлана с алуминиево фолио и го намажете много добре и навсякъде с майонезата. Полейте съвсем леко със зехтин, поръсете с пиперите и го сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
На тези градуси месото ще стане по-крехко.
Не го покривайте с фолио. Печете до готовност, като задължително мажете пилето с мазнината, отделена при печенето минимум 3-4 пъти.