Печено агнешко с хрупкави картофи

Апетитна идея за Великден

5 от общо 1 гласа
180 мин.
Необходими продукти

3 скилидки чесън

4 стръка розмарин

4 мариновани филенца аншоа

сол и черен пипер

1 с.л. червен винен оцет

1 парче агнешки врат

1 парче агнешка плешка, без кост

1 ч.ч. бяло сухо вино

3 ч.ч. агнешки или пилешки бульон

6 големи картофа

3 с.л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

1. Отцедете филенцата аншоа от олиото и ги поставете в блендер или чопър. Добавете листенцата розмарин, обелените скилидки чесън и оцета. Пасирайте сместа. Пресипете в купичка.

2. Поръсете цялото парче агнешка плешка със сол, както и врата. Запечатайте поотделно двата вида месо в голяма загрята тенджера (с огнеупорни дръжки и капак) с 1 с.л. зехтин, до тъмнозлатисто, от всички страни. Извадете месото и пресипете мазнината в купичка. Двете парчета месо намажете с пастата с аншоа и хубаво я втрийте в него.

3. Върнете тенджерата върху котлона и деглазирайте с виното. Щом то изври, добавете бульона и го оставете да заври. Върнете месото в тенджерата. Захлупете и поставете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 2 1/2 - 3 часа.

4. Обелете картофите и ги измийте. Разрежете ги на две по дължина. Подредете ги в тавичка с отрязаната страна надолу и ги полейте със смес от отделената мазнина от агнешкото и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за 30 минути. След изпичане поръсете картофите с морска сол.

5. Разкъсайте месото на конци и го прехвърлете в голяма чиния. Полейте обилно със соса от печенето. Около него подредете хрупкавите печени картофи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти