6 с.л. течен мед
3 пълни с.л. сос от стриди
1/4 ч.л. едър лют червен пипер
4 звездички анасон
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. едро счукани зърна черен пипер
4 скилидки чесън
1.5 кг свински ребра
Начин на приготвяне:
1. За маринатата сипете мед в дълбока тава. Добавете соса от стриди, едрия червен пипер, звездичките анасон, солта и едро счуканите зърна черен пипер. Разбъркайте добре.
2. Оваляйте свинските ребра едно по едно в маринатата много добре и ги оставете в тавичката. Поставете обелените скилидки чесън между ребрата. Покрийте с хартия за печене и оставете минимум за 2 часа и максимум за 1 нощ.
3. Печете ребрата в предварително загрята фурна на 160 градуса 90 минути, като ги обръщате от време на време. След това усилете фурната на 200 градуса и печете още 15 минути, докато ребрата започнат да прегарят.
4. Сервирайте печените свински ребра, поляти със соса от печенето.