Печени свински гърди с магданозен сос

Рецепта за цялото семейство

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

1 кг картофи сорт Агата

2 ч.л. сол

800 г свински гърди без кост

1 с.л. зехтин

сол

 

За соса:

50 г масло

35 г брашно

2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.ч. листа магданоз

прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Поръсете свинските гърди със сол и зехтин и добре ги втрийте в месото. Подредете гърдите в тава с решетка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути. По средата на печенето обърнете гърдите. След като ги извадите от фурната, ги оставете да починат 5 минути.

2. Измийте добре картофите и ги поставете в тенджера със студена вода. Добавете 2 ч.л. сол и сварете картофите за 13-15 минути, до омекване. Прецедете ги и ги оставете в захлупена тенджера.

3. За соса разтопете маслото в касерола и добавете брашното. Бъркайте енергично в продължение на 1 минута. Добавете студеното прясно мляко малко по малко, при непрекъснато разбъркване. Бъркайте, докато получите желаната гъстота на соса. Добавете магданоза и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и дръпнете от огъня.

4. Подредете печените свински гърди в голяма чиния и ги полейте с магданозения сос. Сервирайте с гарнитура от варени картофи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти