Необходими продукти:
4 бутчета (по 2 на човек, но в сместа могат да се мариноват поне 8 парти бутчета)
2 с.л. мед
2 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
100 мл тъмен соев сос
чили сос
3 с.л. зехтин, студено пресован
сол
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват много добре. В купа се смесват всички останали продукти, като чесънът се смачква със солта.
Бутчетата се киснат в сместа около 3 часа. Пекат се на 200 градуса в тава с малко водa, покрита с алуминиево фолио.
След около 20 минути фолиото се маха и бутчетата се пекат като често се обръщат и мажат с остатъка от маринатата до образуване на златиста коричка.
Печени пилешки бутчета
С мед
21174