200 г моркови
200 г пащърнак
200 г сладки картофи
5 звездички анасон
сол
100 мл кленов сироп
100 мл оцет от шери
олио
Начин на приготвяне:
1. Обелете морковите и пащърнака. Сладките картофи само измийте и подсушете. Нарежете зеленчуците на четвъртинки, по дължина. Ако е необходимо, разрежете по още веднъж резените.
2. Сипете олио в тиган, да покрие дъното и го загрейте. Сипете нарязаните моркови и пържете 2 минути, като ги обръщате от време на време. Добавете нарязания пащърнак и пържете още 2 минути, като обръщате от време на време зеленчуците. Накрая добавете сладките картофи и пържете още 2 минути.
3. Поръсете звездичките анасон и залейте с оцета. Изчакайте той да се изпари и полейте с кленов сироп. Разтръскайте тигана, за да попие сиропа в зеленчуците. Поръсете с щипка сол ид ръпнете от огъня.